Interio - interiør og belysningsrådgivning for bolig og offentlig miljø

Interio as, post@interioas.no

+4799020298, +4767136080

Utendørsbelysning

Trivsel og trygghet

Utendørsbelysning kan gjøres på mange måter. Vi bistår med alt fra hagebelysning med en eller to lamper eller spotlights i hagen til belysning av en større hage, park eller bygning. Det må tas hensyn til omgivelsene og målet er økt trivsel, trygghet og estetikk. Det er blitt stadig større interesse for å lyssette også utenfor boligen. Det finnes mange muligheter til å gjøre utemiljøet til en del av boligen, slippe å se på svarte vindusflater om kvelden og heller fremheve busker eller blomster på terrassen eller trærne i hagen og gjøre husets omgivelser tryggere.

Armaturer

Lampene utenfor døren eller på hushjørnene skal selvfølgelig passe designmessig til huset, men de skal også ha en riktig funksjon, ikke blende den besøkende eller den som åpner døren eller naboen, samtidig som de skal gi tilstrekkelig lys til at man føler seg trygg.

Hagebelysning

Vi kan, også i samarbeid med hageplanlegger eller landskapsarkitekt, hjelpe deg å få fram det beste i din hage. Hagebelysning kan gjøres med faste eller flyttbare armaturer, 230 v eller lavvolt, og i forskjellige prisklasser, alt etter ønsker og behov. Det er alltid en fordel å planlegge i tide slik at det kan legges ned rør til ledninger samtidig med at hagen anlegges. Dette kan eventuelt også gjøres i ettertid, i samarbeid med elektriker som må koble de faste installasjonene.

Belysningplanlegger

Vi kan også bistå som rådgiver og "bestiller" på vegne av byggherre og entreprenør når det gjelder utforming av belysning på større anlegg i offentlig eller privat regi. Det gjelder både uten- og innendørs. Hvis man tar kontakt med større belysningsfirmaer, har de ofte svært god kompetanse på området, men er avhengig av å selge "sin" belysning. Vi står derimot fritt til å velge det beste fra alle leverandører og kan fungere som rådgiver for kunden. Vi vil da, i samarbeid med de andre involverte i prosjektet, utarbeide belysningsplan. Det vil også foretas prøvebelysninger før endelig løsning settes i verk.

Trær og busker i hagen kan få forskjellig særpreg ettersom hvilke lyskilder man bruker. Sommerhagens siste blomster er vel verd å belyse. LED kan gi spennende effekter med farget lys. Den gamle grå prammen har i et lekeområde har fått et nytt og spennende utseende i anledning et arrangement. Med 2- 3 små armaturer blir stabburet på et småbruk et lyspunkt uten å dominere. Slik kan naturen selv lage lyseffekter, vi kan gjøre så godt vi kan for å få til noe tilsvarende. Bilde fra et større lyssettingsarrangement i Sverige, her er det en park som har fått et nytt liv om natten. En enkel belysningsplan for en liten hage. Den gode stemningen i hagen vil vi gjerne beholde når augustmørket senker seg. Slik kan vi forsiktig lyse opp den lille hagen slik at det ikke blir totalt svart når vi ser ut av stuevinduet Lys på noen elementer skaper stemning, kanskje vi vil ha leselys ut over kvelden. Lys i håndløperen på gangbroen gir trygt og godt lys å ferdes i. Kveldsstemning Vi kan belyse døren heller enn å sette opp et skarpt lyspunkt som blender besøkende. To til tre små lyskastere kan flyttes rundt i hagen etter hvor det er finest.